Alla inlägg under april 2009

Av Susanne - 8 april 2009 09:26


Igår lurade vi Lotta! Memme kom hem för att vara med på mammas *host, host* 4 *host* 5 års dag. O alla visste utom Lotta!


Jag ringde och bjöd in Lotta för att se valpen - "bara ett snabbbesök efter jobbet". Jodå hon skulle komma.

Hämtade Memme vid tåget kl 3, och här satt vi och väntade på att Wewwe o Becka skulle komma med kebaben .. då ringer LOTTA! Jag fick hålla för munnen på Memme :-) och Lotta säger att hon måste jobba över och inte hinner komma hit. SUCK!

Så ungarna fick köra ut till Listerby och överraska henne där istället. Hon blev både överraskad OCH glad av att se henne.


Det regnar, jag har jobbat mina tre timmar idag och klockan är halv tio ... Just det, nån kör upp mig i ottan!

Nu ska jag gå o lägga mig en stund för lillasyster BeNice sover.

Av Susanne - 8 april 2009 08:07


Sverigs första hundpsykolog har en del att säga:


http://www.expressen.se/husdjur/1.1526357/anders-lar-dig-tala-med-hundar

Av Susanne - 6 april 2009 08:34


Väcktes av min lilla ängel BeNice kl 0530 idag. Kunde inte somna om - men det kunde HON.

Så tänkte jag att eftersom jag ändå är vaken, varför inte börja jobba? Sagt och gjort! Men då går det inte att logga in!


Har provat flera gånger nu, ingen mening att felanmäla ännu eftersom ITavdelningen ändå inte vaknat. Lagom till att de är på plats kommer det att funka. Jag LOVAR!


Fixat lite på en hemsida, dricker kaffe, har varit ute i vårvädret och lekt hundlekar med Nala och BeNice. Visst är jag trött - det är fortfarande gryning enligt min sätt att se - men herregud det är VÅR. Solen börjar värma, om det inte varit för att BeNice just lagt sig till ro så hade jag tagit med mig kaffekoppen och satt mig ute!

Nej förresten, om det inte varit för BeNice hade jag fortfarande sovit! :-)


Av Susanne - 5 april 2009 15:38


Idag har det varit hundpromenad på Karlsnäs. Nala och nio hundar till :-) Det gick jättebra.

Därefter geocachade Nala och jag. Två cachar fanns det och dom tog vi. Nala är verkligen duktig, och hon blir SÅ glad när hon hittar gömmorna- Perfekt!


När vi var klara med det så körde vi ner till hundbadplatsen och Nala tog ett dopp och så fika vi. Jag kaffe och nybakta bullar och Nala LAMMSTRUPE!


Nu är det bus med BeNice som gäller. Hon ligger faktiskt stilla just nu - trots att hon inte sover.


Men jag funderade lite på det där med hundpromenaderna. Alla går med av ett speciellt skäl men så olika skälen är för olika människor.

Jag går med för att Nala ska få gå med andra hundar utan att hälsa på alla. Men någon måste hon få hälsa på och gå bredvid och känna lite flockkänsla med. Jag hade önskat att vi kunde släppa de hundar som går bra ihop.

Vi ska kontakta matten till en 9 månader gammal Grandis. Nala och han kan gå på promenad och då kanske ha kan få vara lös. Nala äääääälskar att promenixa med bäbispojkar!


Leffe kanske vill gå på promenad i morgon? På tal om imorgon så kommer det larm-människor hit och informerar om larm. De får väl inte en syl i vädret när larm-hunden Nala sätter igång ...


Av Susanne - 4 april 2009 10:09


Denna vår lördag ska vi till torget i Ronneby! Vi ska kolla på mormor som säljer påskris för Lions och passa på att socilisera BeNice.

Lika bra att ta kameran med - sånt måste förevigas. Bernt är visst inblandad också men hjälparbete är väl inte hans grej?


Nala och jag har sovit uppe. Jag har inte vaknat en enda gång så jag känne rmig nästan utsövd. Sköööönt!


Nu melodikryssar vi sen ska vi ut i SOLEN!

Av Susanne - 3 april 2009 12:05


Utbildning pågår; Igår fick BeNice träffa ett lamm, en hund, ungar och en höna. Alla var roliga utom den där hönan!


Jag tror Nala gillade att springa runt med en NewFounlands tik på 2 år. De rusade runt och lekte och jag var ytterst tacksam att Nala lät bli doppet i bäcken. Men Flinga tyckte det var kul att bada - ett par gånger!


Gissa om jag hade två hundar som sov igår kväll? Uttröttade båda två ...



Av Susanne - 2 april 2009 11:01


Igår geocachade Nala och jag. Gömman låg i närheten av en gård som vi var tvugna att gå igenom.

Nala var lös (som alltid) och när vi kommer ner till gården kommer en "kopplad" häst och en lös hund. En blandis som kom framspringande. Helt OK enligt ägaren! Och det var det ända tills Nala tröttnade på honom och visade att hon minsann lärt sig lite efter 1½ vecka med BeNice och några månader med Bono. O dessförinnan med Betty för den delen :-)

Nala var en av få hundar som satt denne kille på plats. Mycket behagligt att se med tanke på att Nala är supervänlig. Och mesig.

Däefter dök det upp en schäfer och en collie. Kan ni F Ö R S T Å hur nöjd Nala var med att få springa med vovvarna, in i stallet, ut ur stallet, nosa i backen, busa, valla lite höns ... Nala och den 1åriga collien for iväg på flera upptåg. Jag såg hur hon NJÖT!

Den som säger att hundar inte har behov av att umgås med andra hundar skulle sett detta. De kanske inte har behov av det för sin överlevnad men de har för att alla arter vill umgås med likasinnade. Du som är matte eller husse kan göra allt för din hund UTOM att vara just det. Hund!


BeNice? Pust! Just nu sover den lilla ängeln men snart vaknar hon upp och är "The puppie from hell". Och det är supermysigt!

Tre T behövs för att ha en valp: Tid, Tålamod och Tilltro.


Förslag på fler T?


Ovido - Quiz & Flashcards