Alla inlägg den 9 april 2009

Av Susanne - 9 april 2009 08:05


När jag ser det här fotot så inbillar jag mig att jag har fångat något av T:na i valpmottot: Tid, Tålamod, Tilltro och Trygghet.


Eller är det bara matte som vill se det?



Av Susanne - 9 april 2009 07:46


Numera är det fyra T vad gäller att ha valp: Tid, Tålamod, Tilltro och Trygghet!


Hur kan det komma sig att jag inte tänkte på det själv? Trygghet naturligtvis. Men jag är inte "Internationell hundtränare" och då kan man inte räkna med mer. En helt vanlig jäkla hundägare bara :-)

Det låter nästan som om jag inte är nöjd med det va?


Det ÄR jag. Jag beundrar människor som orkar dela med sig av sina kunskaper till oförstående hundägare. Har man titeln "Internationell hundtränare" så förespråkar man dessutom mjuka metoder och träning med positiv betingning. Inte lätt att omvända hundägare som gärna väljer bestraffning före belöning.

Så dagens ros till alla er som vill missionera och omvända oss vanliga.


Själv hade jag lätt att hoppa över till den mjuka tron - köttbulleträning som det så ofta och vänligt omskrivs av brukare av hårda metoder - det passar mig MYCKET bättre att belöna än att bestraffa. Och kan jag få några hundkompisar extra pga köttbullar i fickan så är jag så NÖJD!


Igår träffade Nala och jag Teo och hans matte Bella. Meningen var att de skulle få springa lite i en fårhage i Brunnsparken. Under tiden vi var där så kom min kusin Mia och hennes sambo Kent. De hade Tage och Otto med sig. En rottis och en mops.

Fotot nedan är på de nästan jämnåriga Teo och Otto. Otto är mopsen som är 1 år, Teo är 9 månader!

Min Nala är med i bakgrunden. Man vet aldrig om man kan behöva medla!





Ovido - Quiz & Flashcards