Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Inte brott o straff

Av Susanne - 15 april 2009 08:10


Sitter här o väntar på att min kollega ska bli färdig att importera lite panellister åt mig.

Passar på att läsa gårdagens kommentar från min vän Marie - den väldigt hundkloka människan!

Hon tyckte inte om att BeNice fick ett straff igår - jag tog fram och ANVÄNDE dammsugaren - efter BeNice upptåg med krukan.


Nu var det ju inte  så att jag slog henne med dammsugaren. Hundskrället var inte ens inne när jag dammsög men det är en annan sak. Men jag tycker det är intressant. Jag som har som stort mål att ha hund utan bestraffning och negativa förstärkare, och OM nu BeNice kopplade ihop upptåget med krukan och att dammsugaren kom fram så var det ju en bestraffning. BeNice är rädd för dammsugaren!

O visst är det massor av sådana saker som händer, medvetet eller omedvetet, att hunden kopplar ihop en sak med en negativ händelse.


Hundmöte tex ... Jag går med Nala bredvid mig, vi möter en hund som hon GÄRNA vill hälsa på, jag har bestämt mig för att vi ska passera utan hälsning, jag går ut i min halvbåge o likförbannat gör mötande hund utfall.

Negativ förstärkare!

O vi skulle ju bara träna "gå fint, passera, hälsa inte"


Jag höll i en såndär vattenflaska med skål som sitter ihop. Ja ni hundmänniskor vet vad jag menar tror jag. Jag hade den i handen när jag skulle släppa ut Nala ur bilen. Grinden tänkte slå igen när hon skulle hoppa ut, jag "räddar" grinden men flaskan far fram o slår till henne på nosen. Nej INTE HÅRT.

Hon vågade inte dricka ur den på flera veckor efter det. 

Men nu gör hon det igen som tur är.


Så det är nog en vansinnig tur att jag tänker på att ha hund och använda positiva förstärkare, med tanke på hur jag plågar dem omedvetet!


Usch vikken hemsk matte de har!

 
 
Ingen bild

Marie

15 april 2009 11:21

Oj jag måste nog lära mig att hålla tyst!

 
Ingen bild

Sussa

16 april 2009 07:43

Nä, håll inte tyst! Om du kunde tro att jag menade "straff" som ... "straff" - vad ska då andra tro? ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne - 15 juni 2009 16:20

  Ny blogg på: http://sussasvovvar.blogspot.com    

Av Susanne - 15 juni 2009 10:56

  När jag var ute med min hund igår på den dagliga timmesturen, så mötte vi en "ny" hund. Ny i bemärkelsen att vi inte har mött den tidigare.   Det var ett äldre par inkl ett barnbarn som var ute på promenad. Hunden liknar en korsning mellan rottis/l...

Av Susanne - 15 juni 2009 07:54

  Dagens Måndagstema är Barndomsminnen ...   O det har man naturligtvis massor. Detta foto får visa ett av mina barndomsminnen. Under flera år klädde vi ut oss till Påskkärringar på Skärtorsdagen. Denna bilden visar ett par som kom till oss för några...

Av Susanne - 14 juni 2009 16:11

  Nala fick som hon ville; Det blev ett dopp i sjön!   Det är inte speciellt varmt i vattnet men i luften har det passerat 20 graders strecket - UPPÅT alltså. :-)   Så lite inkallningsträning, pinnkastning, bad och allmänt bus - det är livet det! BeN...

Av Susanne - 14 juni 2009 09:30

  Dagens tema på FotoTriss är HETT!   Bilder från Egypten får spegla det ...   Sandstorm i den heta öknen!    Det var HETT när vi var vid Pyramiderna i Giza. Ca 50 gradet varmt :-)   Olika sallader med HET harissa till ...   ...

Ovido - Quiz & Flashcards